021 242 26 08 /
vanzari@farmaciamamei.ro
Amlohexal 10mg 30cpr

19,00 Lei

* Prețul include TVA
Modalitati de plata RAMBURS | VISA | MASTERCARD Modalitati de transport
CURIER RAPID:
17.98 lei Daca se depaseste aria curierului, fiecare km se factureaza in plus.
Amlohexal 10mg 30cpr
opiniile clientilor
Lek Pharmaceutical

Producător:


Lek Pharmaceutical


Amlohexal 10mg 30cpr

Compozitie Substanta activa este: amlodipina. Fiecare comprimat contine 5 mg amlodipina sub forma de maleat de amlodipina.
Afectiune Afectiuni cardiovasculare
Simptome Durere in piept (precordiala), Hipertensiune arteriala (tensiune arteriala ...
Indicatii terapeutice AMLOHEXAL este indicat in:
- hipertensiune esentiala;
- durerilor in piept cauzate de ingustarea arterelor coronare ale muschiului inimii (angina pectorala) sau a unei forme mai rare de durere in piept cauzata de crampe ale arterelor coronare ale muschiului inimi (angina pectorala vasospastica).
Daca suferiti de hipertensiune arteriala, AMLOHEXAL actioneaza prin relaxarea vaselor de sange, astfel incat sangele circula prin ele mai usor.
Daca suferiti de angina pectorala, AMLOHEXAL actioneaza prin imbunatatirea circulatiei sangelui catre musculatura inimii, care apoi primeste mai mult oxigen si drept rezultat se previn durerile din piept.
AMLOHEXAL nu va elibereaza imediat de durerile provocate de angina pectorala.
Contraindicatii Nu utilizati AMLOHEXAL
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la amlodipina sau alti blocanti ai canalelor de calciu similari (denumiti derivati de dihidropiridina) sau la oricare dintre celelalte componente ale AMLOHEXAL(pentru lista completa a excipientilor, vezi pct. 6)
- daca aveti tensiune arteriala foarte scazuta
- daca aveti un aport insuficient de sange catre tesuturi cu simptome precum tensiune arteriala scazuta, puls scazut, batai rapide ale inimii (soc, inclusiv soc cardiogen). Soc cartiogen inseamna soc datorat afectarii severe a inimii.
- daca aveti o tulburare severa a functiei inimii dumneavoastra un atac de cord suferit recent (suferit in ultimele 4 saptamani)
- daca suferiti de o ingustare a arterei mari care aduce sangele din inima (stenoza aortica severa)
Precautii Aveti grija deosebita cand utilizati AMLOHEXAL
Inainte de inceperea tratamentului, spuneti medicului dumneavoastra daca :
- aveti insuficienta cardiaca
- aveti insuficienta hepatica
Interactiuni Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.
Unele medicamente (inclusiv cele eliberate fara prescriptie medicala, medicamente pe baza de plante sau produse naturale) pot interactiona cu AMLOHEXAL. Ceea ce inseamna ca actiunea ambelor medicamente poate fi schimbata.
De aceea, este foarte important sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati vreunul din urmatoarele medicamente:
- alte medicamente care pot scadea tensiunea arteriala, de ex. betablocante, inhibitori ECA, alfa l-blocanti si diuretice. Amlodipina poate amplifica efectul acestor medicamente de scadere a tensiunii arteriale.
Sarcina si alaptare Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Nu se cunosc efectele amlodipinei la femeile gravide. De aceea daca sunteti gravida, ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament.
Daca alaptati nu utilizati AMLOHEXAL decat daca medicul dumneavpastra v-a spus sa luati.
Mod de administrare Utilizati intotdeauna AMLOHEXAL exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti
Doza initiala obisnuita este de 5 mg amlodipina o data pe zi. Daca efectul terapeutic dorit nu poate fi realizat in decurs de 2-4 saptamani, medicul dumneavoastra va poate creste doza la 10 mg o data pe zi.
Copii si adolescenti(cu varsta sub 18 ani)
Nu este recomandata utilizarea amlodipinei la copii si adolescenti.
Varstnici
La varstnici sunt recomandate regimurile terapeutice normale si cresterea dozei trebuie efectuata cu precautie.
Insuficienta renala
Se recomanda doza normala. Amlodipina nu poate fi eliminata din sange prin dializa (rinichi artificial).
Insuficienta hepatica
Nu a fost stabilita doza exacta pentru pacientii cu insuficienta hepatica. Amlodipina trebuie administrata cu precautie (vezi, de asemenea pct. „Aveti grija deosebita cand utilizati AMLOHEXAL”).
Comprimatele trebuie luate cu un pahar cu apa, independent de orarul meselor.
Reactii adverse Ca toate medicamentele, AMLOHEXAL poate provoca reactii adverse, desi nu apar la toate persoanele.
Pot sa apara reactii alergice cu umflarea pielii, a fetei sau extremitatilor, umflarea buzelor sau a limbii, umflarea membranelor mucoaselor din gura sau din gat, care duc la dificultati in respiratie si la inghitire

DCI: AMLODIPINUM
 


Comentarii