021 242 26 08 /
vanzari@farmaciamamei.ro
Antibiotice SER FIZIOLOGIC 9 mg/ml x 10 SOLV. PT. UZ PARENT
Cod produs: W53058002

30,00 Lei

* Prețul include TVA
Modalitati de plata RAMBURS Modalitati de transport
CURIER RAPID:
17.98 lei Daca se depaseste aria curierului, fiecare km se factureaza in plus.
Antibiotice SER FIZIOLOGIC 9 mg/ml x 10 SOLV. PT. UZ PARENT
opiniile clientilor
Antibiotice SA

Producător:


Antibiotice SA


Antibiotice SER FIZIOLOGIC 9 mg/ml x 10 SOLV. PT. UZ PARENT

Serul fiziologic este o substanţă apoasă de clorură de sodiu în concentraţie de 0,9%, concentraţie ce face ca soluţia să aibă aceeaşi osmolaritate cu mediul intern al organismului, fiind foarte bine suportat de organism, atât în administrare intramusculară sau subcutanată, cât şi în administrare intravenoasă.

Folosit frecvent în scopul administrării injectabile a unor medicamente, serul fiziologic mai are şi alte întrebuinţări, putând fi utilizat şi în scop estetic.
 
Serul fiziologic este alcătuit din apă distilată şi clorură de sodiu, iar printre cele mai cunoscute indicaţii terapeutice ale acestei substanţe se numără folosirea lui ca diluant pentru administrarea injectabilă a unor tratamente.
 
În afară de întrebuinţarea medicală, serul fiziologic poate fi folosit pentru igiena zilnică a ochilor şi nasului bebeluşilor. Pentru igiena ochilor nou-născuţilor, se îmbibă o bucată de tifon steril în ser fiziologic şi se şterg pleoapele dinspre nas spre exterior, pentru a se evita dispersarea unei eventuale infecţii.
 
Serul fiziologic este întrebuinţat şi la fabricarea implanturilor mamare. Avantajul acestui tip de implant este că, în cazul în care se sparge, serul fiziologic este absorbit de organism fără riscuri pentru sănătate, după care este eliminat prin urină.
 
Administrarea medicamentoasă a serului fiziologic necesită unele precauţii în caz de insuficienţă cardiacă congestivă, edeme periferice sau de edem pulmonar, precum şi în caz de afectare a funcţiei renale. Ca reacţie adversă, administrarea intravenoasă poate da un dezechilibru electrolitic din cauza aportului de sodiu sau de clor.

Comentarii