021 242 26 08 /
vanzari@farmaciamamei.ro
Clotrimazol Biofarm 1%
Cod produs: W01381001

10,00 Lei

* Prețul include TVA
Modalitati de plata RAMBURS Modalitati de transport
CURIER RAPID:
17.98 lei Daca se depaseste aria curierului, fiecare km se factureaza in plus.
Clotrimazol Biofarm 1%
opiniile clientilor
Biofarm

Producător:


Biofarm


Clotrimazol Biofarm 1%

CLOTRIMAZOL soluţie cutanată este indicat în tratamentul următoarelor afecţiuni:
- micoze cutanate determinate de Candida albicans şi alte tipuri de Candida;
- eritrasma (micoză a plicilor cutanate);
- Tinea corporis;
- Tinea cruris, determinată de Trichophyton rubrum, T. mentagrophites, Epidermophyton floccosum (Aerothesium floccosum), Microsporum canis;
- Tinea pedum, Tinea mannum;
- pitiriazis versicolor determinată de Malassezia furfur;
- dermatofiţii foliculare (Tinea barbae, Tinea capitis);
- onicomicoze;
- în toate formele de acnee.


Ingrediente Clotrimazol Biofarm: Un gram soluţie cutanată conţine clotrimazol 10 mg şi excipienţi: alcool etilic, polietilenglicol.

 

Dozaj Clotrimazol Biofarm:
Adulţi: CLOTRIMAZOL soluţie cutanată se aplică local de 2-3 ori pe zi, după spălarea zonei afectate (de preferat cu un săpun cu pH alcalin). După aplicare se masează uşor zona afectată, până la absorbţia completă a soluţiei. Durata tratamentului depinde de localizarea afecţiunii şi de vechimea acesteia, este de 1-3 săptămâni pentru pitiriasis versicolor, 2 săptămâni pentru micoze interdigitale, de 3-4 săptămâni pentru celelalte dermatomicoze.
În cazul micozelor conductului auditiv (cu condiţia ca timpanul să fie intact) se îmbibă un tampon de vată în soluţie şi se plasează în conduct, fără a fi comprimat prea tare.
În micozelor interdigitale este foartă importantă respectarea regulilor de igienă şi se recomandă pudrarea ciorapilor şi a interiorului pantofilor dimineaţa, pentru a nu favoriza apăriţia umidităţii datorate transpiraţiei şi a se preîntâmpina astfel reinfectarea. Clotrimazolul pătrunde în tegumente, ajungând în profunzime până la baza procesului infecţios, iar prin spectrul său larg constituie o terapie imediată, eficientă.
Durata tratamentului depinde de severitatea infecţiei şi de localizare, iar obţinerea unui efect de durată necesită o continuare a tratamentului de circa 14 zile, după dispariţia simptomelor. Durata tratamentului este în medie de 4-5 săptămâni.
Măsurile igienice sunt foarte importante pentru vindecarea dermatomicozelor interdigitale. După spălarea picioarelor, spaţiile interdigitale trebuie uscate. CLOTRIMAZOL soluţie cutanată se aplică numai pe pielea curată şi uscată. După aplicare, zona afectată nu se acoperă cu pansament decât la recomandarea medicului.
La vărstnici şi copii peste 5 ani: nu este necesară ajustatea dozelor.
Eficacitatea şi siguranţa administrării famotidinei la copii sub 5 ani nu a fost stabilită.

Forma de ambalare Clotrimazol Biofarm: Cutie cu un flacon picurător din sticlă bruna a 25 g soluţie cutanata

 

DCI:

CLOTRIMAZOLUM

 


Comentarii