021 242 26 08 /
vanzari@farmaciamamei.ro
Diclac Gel 5% 50g
Cod produs: W41807001

11,85 Lei

* Prețul include TVA
Modalitati de plata RAMBURS Modalitati de transport
CURIER RAPID:
17.98 lei Daca se depaseste aria curierului, fiecare km se factureaza in plus.
Diclac Gel 5% 50g
opiniile clientilor

Producător:


Sandoz GmbH


Diclac Gel 5% 50g

PROSPECT

Cititi cu atentie si în întregime acest prospect/ deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea/ este necesar sa utilizati Diclac cu atentie/ pentru a obtine cele mai bune rezultate.
- Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.
- Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se înrautatesc sau nu se îmbunatatesc dupa 14 zile.
- Daca vreuna din reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata în acest prospect/ va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
În acest prospect gasiti:
1. Ce este Diclac si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Diclac
3. Cum sa utilizati Diclac
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Diclac
6. Informatii suplimentare
1. CE ESTE Diclac Sl PENTRU CE SE UTILIZEAZÄ‚
Diclac apartine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)/ care sunt utilizate pentru reducerea inflamatiei si a durerii de la nivelul articulatiilor si muschilor.
Diclac este utilizat în tratamentul simptomatic al:
- durerilor în cazul formelor localizate ale reumatismului degenerativ/ cum sunt: artroze ale articulatiilor mici si genunchiului;
- durerilor musculare sau osteoarticulare de natura traumatica (traumatisme ale tendoanelor/ ligamentelor/ muschilor si articulatiilor/ cum sunt: luxatii/ entorse/ echimoze/ dureri lombare);
- durerilor/ inflamatiei si umflaturilor în cazul formelor localizate ale reumatismului abarticular: tendinita/ bursita/ sindromul umar- mâna si periartrita.
2. ÎNAINTE SÄ‚ UTILIZAÅ¢I Diclac

Nu utilizati Diclac
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la diclofenac/ la acid acetilsalicilic la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre celelalte componente ale Diclac;
- daca aveti leziuni cutanate/ cum sunt: dermatoze umede/ eczeme/ leziuni infectate/ arsuri/ plagi;
- daca sunteti gravida în ultimele 4 luni de sarcina.
Aveti grija deosebita când utilizati Diclac
- daca aveti astm bronsic/ febra fânului/ rinita alergica/ polipi nazali/ afectiuni respiratorii cronice obstructive sau infectii respiratorii cronice/ istoric de alergie la alte medicamente.
Nu aplicati Diclac pe mucoase/ în special la nivelul ochilor.
Daca apare o eruptie pe piele dupa ce ati aplicat gelul/ trebuie sa întrerupeti utilizarea lui.
Daca îl utilizati o perioada îndelungata/ trebuie sa purtati mânusi când aplicati gelul.
Nu poate fi exclusa posibilitatea aparitiei reactiilor adverse sistemice prin aplicarea Diclac pe zone întinse de piele si timp îndelungat.
Nu aplicati gelul sub pansament ocluziv.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente/ inclusiv din cele eliberate fara prescriptie medicala.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari/ înainte de a lua orice medicament.
Pâna în prezent/ nu sunt suficiente date privind siguranta utilizarii diclofenacului la gravide.
Incepând din luna a 6-a/ utilizarea sa este contraindicata/ datorita riscului de prelungire a travaliului/ hipertensiune pulmonara cu închiderea prematura a canalului arterial/ diateze hemoragice la mama si fat/ aparitia edemelor la mama.
Diclofenacul se excreta în cantitati foarte mici în laptele matern. Trebuie evitata aplicarea pe suprafete întinse de piele/ pe perioade îndelungate la femeile care alapteaza.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Diclac nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
3. CUM SÄ‚ UTILIZAÅ¢I Diclac
Utilizati întotdeauna Diclac exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.
Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti/ adolescenti si vârstnici
Diclac se administreaza extern/ în strat subtire/ în 2-3 aplicatii pe zi/ la nivelul zonei afectate.
Pentru a realiza absorbtia cutanata a gelului se efectueaza un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate. Dupa fiecare aplicare/ mâinile se spala atent (cu exceptia cazului când gelul este utilizat pentru artroza localizata la nivelul degetelor).
Diclac poate fi aplicat în asociere cu iontoforeza. Diclac se aplica la polul negativ (catod)/ pentru a favoriza penetrarea la nivel cutanata gelului.
In cazul traumatismelor de tesuturi moi sau reumatismului abarticular/ gelul nu trebuie utilizat mai mult de 14 zile/ iar în cazul durerilor din artrite/ pe o perioada mai mare de 21 de zile/ decât în cazuri strict recomandate.
Daca dupa 5 zile de tratament nu observati ameliorarea durerii/ inflamatiei si umflaturilor sau acestea se agraveaza/ trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra pentru recomandari.
Copii
Diclac nu este recomandat pentru utilizare la copiii cu vârsta sub 12 ani datorita lipsei datelor privind siguranta.
Daca utilizati mai mult decât trebuie din Diclac
Daca ati aplicat gelul în cantitati foarte mari/ suprafata pe care s-a aplicat gelul trebuie spalata cu o cantitate mare de apa.
Datorita absorbtiei sistemice scazute a diclofenacului/ este putin probabil sa apara intoxicatie în urma aplicarii topice. Dupa administrarea enterala sau parenterala a diclofenacului pot sa apara tulburari nervoase manifestate prin cefalee/ vertij/ somnolenta/ stare de inconstienta. La copii pot sa apara convulsii mioclonice/ dureri abdominale/ greata si varsaturi. Pot sa apara si hemoragii gastro-intestinale/ tulburari hepatice si renale. Tratamentul este simptomatic si de mentinere a functiilor vitale. Nu se cunoaste un antidot specific.
Daca uitati sa utilizati Diclac
Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest produs/ adresativa medicului dumneavoastra sau farmacistului.
4. REACÅ¢II ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele/ Diclac poate determina reactii adverse/ cu toate ca acestea nu apar la toate persoanele.
Frecventa cestor reactii adverse este definita astfel:
Foarte frecvente (mai mult de 1 pacient din 10);
Frecvente (mai putin de 1 din 10 dar mai mult de 1 din 100 pacienti);
Mai putin frecvente (mai putin de 1 din 100 dar mai mult de 1 din 1000 pacienti);
Rare (mai putin de 1 din 1000 dar mai mult de 1 din 10000 pacienti);
Foarte rare (mai putin de 1 din 10000).
Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat
Mai putin frecvente: reactii cutanate locale/ cum sunt mâncarimi/ exantem/ senzatia de arsura cutanata/ umflaturi si vezicule/ papule/ uscaciunea pielii;
Rare: dermatite buloase;
Foarte rare: eruptie generalizata pe piele si sensibilitate a pielii la lumina dupa administrarea topica a medicamentelor ce contin diclofenac.
Tulburari ale sistemului imunitar
Foarte rare: reactii de hipersensibilitate/ umflaturi la nivelul fetei/ gurii/ gâtului si crize de astm bronsic dupa administrarea topica a medicamentelor care contin diclofenac.
Daca Diclac gel este aplicat în cantitate mare/ pe o suprafata cutanata întinsa/ o perioada îndelungata/ nu pot fi excluse reactiile adverse sistemice care apar si la administrarea diclofenac sub forma de comprimate/ supozitoare. In cazuri foarte rare s-au raportat tulburari gastro-intestinale.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata în acest prospect/ va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.
5. CUM SE PÄ‚STREAZÄ‚ Diclac
A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25°C/ în ambalajul original.
Nu utilizati Diclac dupa data de expirare înscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati  farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. INFORMAÅ¢II SUPLIMENTARE

Ce contine Diclac
- Substanta activa este diclofenac sodic. Un gram de gel contine diclofenac sodic 50 mg.
- Celelalte componente sunt: alcool izopropilic/ cocoat de macrogol-7-glicerol/ hipromeloza/ parfum „Bouquet" WN 4507/ apa purificata.
Cum arata  Diclac si continutul ambalajului
Diclac se prezinta sub forma de gel transparent/ incolor pâna la usor galbui/ fara bule de aer/ cu miros caracteristic de alcool. Este disponibil în cutie cu un tub din Al continând 50 g gel.


 


Comentarii