021 242 26 08 /
vanzari@farmaciamamei.ro


  !!!    Datorită situației actuale, site-ul farmaciamamei.ro nu poate onora toate comenzile efectuate.     !!!
  Vă rugăm verificați periodic statusul comenzilor Dvs. (unele se vor anula automat).
  Ne cerem scuze pentru posibilele impedimente create și vă mulțumim pentru înțelegere.
___________________________ Echipa farmaciamamei.ro

Egis Betadine 10% unguent 20g
Cod produs: W12088001

16,00 Lei

* Prețul include TVA
Modalitati de plata RAMBURS Modalitati de transport
CURIER RAPID:
21 lei Daca se depaseste aria curierului, fiecare km se factureaza in plus. Termenul de livrare final este cel confirmat de catre personalul farmaciamamei.ro
Egis Betadine 10% unguent 20g
opiniile clientilor
Egis Pharmaceuticals PLC

Producător:


Egis Pharmaceuticals PLC


Egis Betadine 10% unguent 20g

Indicatii:
Solutia de Betadine: dezinfectia pielii si mucoaselor inainte de injectii/ punctii/ biopsii/ transfuzii/ perfuzii; dezinfectia preoperatorie a pielii si mucoaselor; tratamentul plagilor aseptice; tratamentul infectiilor cutanate bacteriene si fungice; dezinfectia preoperatorie corporala totala sau partiala (bai dezinfectante).
Unguentul de Betadine: tratamentul arsurilor/ al ranilor septice si aseptice/ al ulcerelor trofice/ escarelor si altor infectii cutanate si dermatoze suprainfectate.

Solutia de Betadine este un antiseptic cu spectru larg antimicrobian (bactericid/ fungicid/ virucid/ protozoicid)/ recomandat pentru dezinfectia pielii si mucoaselor. Preparatul contine iodul activ ca agent antimicrobian. Sapunul chirurgical este recomandat atat in asepsia preoperatorie a mainilor/ cat si pentru igiena curenta a personalului medical. Unguentul de Betadine este un preparat cu larg spectru antimicrobian.

Compozitie:
Solutia contine 100 mg PVP-iodine/ml (corespunzator a 10 mg de iod activ pe ml); sapunul chirurgical contine 7/5 mg PVP-iodine/ml; unguentul contine 100 mg PVP-iodine/mg.

Contraindicatii:
Sensibilitatea la iod; patologia tiroidiana/ dermatita herpetiforma/ inainte de tratamente cu iod radioactiv; insuficienta renala grava; tratamentul copiilor prematuri si al nou nascutilor/ gravidelor dupa a treia luna de sarcina si in timpul lactatiei (eventual numai dupa o evaluare medicala individuala si sub control continuu).

Dozaj si posologie:
Solutia poate fi folosita ca atare/ nediluata/ sau in dilutie 1/10 in functie de aplicatie; (in forma nediluata cand se urmareste o asepsie perfecta/ cu o expunere de 1-2 minute). Pentru tratamentul ranilor/ arsurilor/ infectiilor cutanate si ale mucoaselor/ in dilutie 1/10; pentru baile preoperatorii in dilutie 1/100 (expunere uniforma timp de cel putin 2 minute/ apoi spalare cu apa calda). Dilutiile de Betadine se prepara imediat inainte de folosire si nu se stocheaza ca atare; Betadine poate fi indepartata cu apa calda/ sau/ petele textile cu tiosulfat de sodiu. Sapunul se foloseste numai in forma nediluata; pentru practica medicala curenta 5 ml sunt suficienti/ cu o expunere de cel putin 1 minut; mainile se clatesc apoi abundent cu apa calda; preoperator se folosesc 10 ml timp de 2/5 minute; operatia se repeta dupa spalarea abundenta a mainilor cu apa sterila (deci in total 20 ml Betadine timp de 5 minute). Unguentul: se aplica pe tegumente curate si uscate ori de cate ori se considera necesar.

Precautii:
Culoarea bruna a Betadinei ii indica eficacitatea; diminuarea sau disparitia culorii indica scaderea activitatii antimicrobiene; Betadina se descompune sub influenta luminii sau la temperaturi mai mari de 40 de grade; efectul antimicrobian se exercita la un pH intre 2 si 7; nu se foloseste impreuna cu preparate topice enzimatice sau pe baza de mercur; complexul PVP-iodina al Betadinei este incompatibil cu agentii reducatori/ sarurile alcaline si acizii. In cazul sapunului/ datorita anumitor cazuri de sensibilitate/ se recomanda testarea produsului inainte; Betadine nu se foloseste impreuna cu alti antiseptici; contactul cu ochii trebuie evitat. In patologiile tiroidiene/ in special la batrani/ unguentul nu se foloseste decat sub strict control medical; aceleasi precautiunii trebuiesc luate in cazul nou nascutilor/ copiilor mici/ gravidelor si in perioada alaptarii.

Interactiuni medicamentoase:
Este contraindicata folosirea concomitenta a dezinfectantelor pe baza de mercur.

DCI:

POVIDONUM IODINATUM

 


Comentarii