021 242 26 08 /
vanzari@farmaciamamei.ro


  !!!    Datorită situației actuale, site-ul farmaciamamei.ro nu poate onora toate comenzile efectuate.     !!!
  Vă rugăm verificați periodic statusul comenzilor Dvs. (unele se vor anula automat).
  Ne cerem scuze pentru posibilele impedimente create și vă mulțumim pentru înțelegere.
___________________________ Echipa farmaciamamei.ro

Egis Betadine solutie/ 120ml

30,50 Lei

* Prețul include TVA
Modalitati de plata RAMBURS Modalitati de transport
CURIER RAPID:
21 lei Daca se depaseste aria curierului, fiecare km se factureaza in plus. Termenul de livrare final este cel confirmat de catre personalul farmaciamamei.ro
Egis Betadine solutie/ 120ml
opiniile clientilor
Egis Pharmaceuticals PLC

Producător:


Egis Pharmaceuticals PLC


Egis Betadine solutie/ 120ml

Compozitie:
 Un ml de solutie contine 10 mg de iod activ ca agent dezinfectant si excipienti: glicerina/ nonoxynol 9/ hidrogenofosfat de disodiu anhidru/ acid citric anhidru/ hidroxid de sodiu/ apa purificata.

Indicatii:
Betadine solutie este un agent antiseptic cu spectru larg/ actionand impotriva bacteriilor/ virusurilor/ fungilor si protozoarelor.
Se foloseste pentru dezinfectia tegumentelor inaintea injectiilor/ transfuziilor/ perfuziilor/ recoltarii probelor de sange/ biopsiilor; pentru asepsia ranilor/ arsurilor tegumentare/ dezinfectia preoperatorie a pielii si mucoaselor. De asemenea/ poate fi folosita pentru bai preoperatorii (dezinfectia totala sau partiala a pacientilor).

Contraindicatii:
Tratamentul cu Betadine solutie nu trebuie folosit in caz de hipersensibilitate (alergie) la povidona/ iod sau la oricare dintre excipientii produsului/ afectiuni tiroidiene (hipertiroidism/ adenom tiroidian)/ nou-nascuti/ in perioada de sarcina si alaptare.
Tratamentul cu Betadine solutie trebuie evitat in caz de dermatita herpetiforma Duhring/ insuficienta renala/ in timpul tratamentului cu hormoni tiroidieni si inaintea terapiei cu iod radioactiv. Trebuie/ de asemenea/ evitat la sugari si copii sub 30 de luni.

Reactii adverse:
In caz de hipersensibilitate la iod (alergie)/ pot sa apara iritatii ale pielii/ care sunt rare si trecatoare.

Mod de administrare:
Betadine solutie se aplica fie ca atare/ fie sub forma de dilutie 10% sau 1%/ in functie de indicatie si zona pe care se aplica:
- aplicarea de Betadine solutie ca atare/ pentru dezinfectia pielii intacte inainte de injectii/ transfuzii/ perfuzii/ recoltarea probelor de sange/ punctii/ biopsii. Perioada de expunere nu trebuie sa fie mai scurta de 1-2 minute.
- aplicarea de Betadine solutie apoasa 10% (diluata in proportie de 1:10 cu apa) pentru curatarea plagilor si tratamentul arsurilor tegumentare/ pentru dezinfectia mucoaselor si in infectii bacteriene sau fungice ale pielii.
- aplicarea de Betadine solutie apoasa 1% (diluata in proportie de 1:100 cu apa) pentru baile preoperatorii. Pacientul trebuie spalat uniform pe toata suprafata corporala si dupa o expunere de 2 minute se va clati cu apa calda.
Diluarea Betadine solutie trebuie realizata intotdeauna imediat inainte de utilizare; solutiile diluate nefolosite nu trebuie pastrate. Petele de Betadine solutie pot fi inlaturate de pe haine prin spalare cu apa calda/ iar pentru cele persistente se va folosi solutie de tiosulfat de sodiu.

Precautii:
Spuneti medicului dumneavoastra inainte de a incepe tratamentul daca:
- ati avut o reactie neplacuta la oricare dintre ingredientii enumerati la sectiunea "Ce contine medicamentul dumneavoastra?"
- suferiti de o afectiune tiroidiana
- sunteti insarcinata sau alaptati
- suferiti de o boala veziculara a pielii (dermatita herpetiforma Duhring)
- suferiti de insuficienta renala
La sugari si copii sub 30 luni produsul se poate folosi numai la indicatia medicului/ dupa examinarea functionala a glandei tiroide.

Forma de prezentare:
Flacon verde ce contine 30 ml/ 120 ml/ respectiv 1000 ml din solutia dezinfectanta de iod-povidona.

 

DCI:

POVIDONUM IODINATUM

 


Comentarii