021 242 26 08 /
vanzari@farmaciamamei.ro
Fares Colon Sanatos 60cpr
Cod produs: a000046

25,00 Lei

* Prețul include TVA
Modalitati de plata RAMBURS Modalitati de transport
CURIER RAPID:
17.98 lei Daca se depaseste aria curierului, fiecare km se factureaza in plus.
Fares Colon Sanatos 60cpr
opiniile clientilor
Fares Biovital

Producător:


Fares Biovital


Fares Colon Sanatos 60cpr

Susţine buna funcţionare a tractului digestiv şi ajută la eliminarea disconfortului intestinal

Ingrediente/capsulă
Frunze de măslin (Olivae folium)/ mentă (Menthae herba) 55/5 mg/ volbură (Convolvuli herba)/ extract de rădăcină de valeriană (Valerianae radix) standardizat în min. 20% valtraţi 37 mg/ extract total 10:1 de sunătoare (Hyperici herba) 37 mg/ rizomi de obligeană (Calami rhizoma)/ flori de lavandă (Lavandulae flos)/
scorţişoară (Cinnamomi cortex).

Valeriana are acțiune anxiolitică și relaxantă atât asupra sistemului nervos central cât și asupra musculaturii/ fiind utilă pentru persoane hipersensibile/ care reacţionează disproporţionat la stimuli. Este recomandată în afecţiuni digestive/ mai ales funcţionale: spasme/ colici/ vărsături/ balonări/ tulburări diskinetice gastrice/ intestinale sau biliare și în tulburări anxioase/ inclusiv cu variate somatizări/ la nivel digestiv/ respirator/ genital şi cardiac.
Sunătoarea/ antidepresivă și antialgică este remediul de elecţie în afecţiuni digestive însoţite de dureri de mare intensitate/ care au şi un important determinism psihic de tip depresiv–anxios/ dublat de reacţii neurovegetative.
Frunzele de mãslin/ simbolul păcii şi al longevităţii/ au fost folosite în scop medicinal prima dată în Egiptul antic. Cunoscute ca un puternic apărător împotriva îmbolnăvirilor/ au făcut obiectul a numeroase studii ştiințifice care au demonstrat multiplele sale proprietăţi benefice. Efectele astringente/ antimicrobiene și antivirale/ le fac utile în enterocolitele infecțioase/ contribuind la refacerea microflorei intestinale.
Menta are acțiune antispastică/ antiseptică/ carminativă/ astringentă şi antidiareică fiind utilizată în tulburări digestive funcţionale: aerogastrie şi aerocolie/ colopatii spastice cu simptomele dispeptice asociate: eructaţii/ balonare/ colici/ flatulenţă. În plus este sedativă şi analgezică/ prin mentolul din uleiul volatil/ care produce o uşoară anesteziere a mucoasei gastrice/ înlăturând senzația de greaţă și durerile abdominale.
Obligeana este sedativă/ calmantă/ liniştitoare/ stomahică/ antispastică şi carminativă/ fiind folosită în tulburările anxios–depresive şi în tulburările neurovegetative mai ales digestive - diverse simptome dispeptice/ între care balonări şi colici/ inclusiv în cadrul sindromului de colon iritabil.
Volbura se mai numeşte şi rochiţa rândunicii. Ajută peristaltismul intestinal/ determinând evacuarea conţinutului intestinal cu un scaun unic/ neînsoţit de fenomene secundare/ colici sau vărsături.
Lavanda/ cunoscută pentru efectul ei relaxant și calmant/ este utilizată pentru stări de hiperexcitabilitate nervoasă/ insomnie/ cefalee/ tulburări funcţionale digestive asociate cu agitaţie/ anxietate/ dar şi cu depresie. Fiind antispastică şi carminativă/ este administrată în afecţiuni digestive precum colici abdominale și meteorism.
Scorţişoara/ unul dintre cele mai cunoscute şi folosite condimente/ stimulează apetitul/ elimină senzația neplăcută de greață și balonare. Datorită acţiunilor antiseptice/ antidiareice şi carminative este utilizată în aerocolie/ colon iritabil/ colopatii fermentative/ enterocolite. Multiple studii au arătat eficiența sa în eliminarea disconfortului abdominal cauzat de excesul de gaze.

Efect
-sedativ/ calmant
-stomahic (stimuleaza secretia sucurilor gastro-intestinale)
-antispastic (combate spasmele musculaturii netede a intestinelor)
-carminativ (ajuta eliminarea gazelor intestinale)

Recomandări
-tulburări digestive cu substrat nervos: sindromul colonului iritabil/ colici intestinale

Contraindicaţii
Nu se recomandă copiilor sub 10 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.

Sarcină şi alăptare
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alaptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substantele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.

Efecte secundare şi interacţiuni
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Întrebuinţare
1-2 capsule de 3 ori pe zi/ după masă.
Durata curei: 2-3 luni/ sau conform recomandării medicului. Cura se poate repeta dupa o pauză de o lună.

Evaluarea eficienţei
S-au administrat capsule „Colon sănătos” timp de 1 lună la pacienţi cu sindrom de colon iritabil.
La toţi pacienţii au disparut colicile abdominale şi meteorismul/ s-a reglat tranzitul intestinal/ s-a ameliorat starea psihică/ fără a necesita asocierea medicatiei alopate.
Produsul a fost bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse.

Prezentare: 60 capsule vegetale a 370 mg


Comentarii