021 242 26 08 /
vanzari@farmaciamamei.ro
Hexoral spray 40ML

24,00 Lei

* Prețul include TVA
Modalitati de plata RAMBURS Modalitati de transport
CURIER RAPID:
17.98 lei Daca se depaseste aria curierului, fiecare km se factureaza in plus.
Hexoral spray 40ML
opiniile clientilor
Pfizer Europe MA EEIG

Producător:


Pfizer Europe MA EEIG


Hexoral spray 40ML

Mod de Prezentare si Compozitie
Substanţa activă este hexetidina. 100 ml aerosol (soluţie) pentru administrare bucală şi faringiană conţin 200 mg hexetidină şi excipienţi: zaharină sodică/ acid citric monohidrat/ hidroxid de sodiu/ glicerol/ macrogol lauril eter/ aromă de mentă/ apă purificată/ azot.

Substanţa activă este hexetidina. 100 ml aerosol (soluţie) pentru administrare bucală şi faringiană conţin 200 mg hexetidină şi excipienţi: zaharină sodică/ acid citric monohidrat/ hidroxid de sodiu/ glicerol/ macrogol lauril eter/ aromă de mentă/ apă purificată/ azot.

Indicatii
Inflamaţii şi infecţii buco-faringiene/ ca adjuvant local al tratamentului cu antibiotice în bolile severe oro-faringiene (febrile sau supurative) şi în amigdalite; angine (de exemplu/ angina ulceroasă Plaut-Vincent); faringite; gingivite şi hemoragii gingivale; periodontopatii (afecţiuni periodontale şi simptomele consecutive ale acestora); stomatite şi glosite; afte (pentru prevenirea suprainfecţiilor); infecţia alveolelor dentare după extracţii dentare; micoze oro-faringiene/ în special candidoze; înainte şi după intervenţiile chirurgicale oro-faringiene; igiena orală în cazul bolilor sistemice; combaterea halenei/ în special în cazul tumorilor însoţite de descompunere tisulară la nivel oro-faringian. Hexoral® mai poate fi folosit ca adjuvant în tratamentul răcelilor.

Contraindicatii
Nu luaţi Hexoral® dacă sunteţi alergic la oricare dintre componenţii produsului menţionaţi mai sus. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi/ solicitaţi sfatul medicului înainte de a începe tratamentul cu Hexoral®.

Mod de Administrare
Adulţi şi copii cu vârsta peste 6 ani
O doză terapeutică de Hexoral® corespunde pulverizării aerosolului timp de 1 - 2 secunde în cavitatea bucală sau faringe.
Dacă nu există alte recomandări/ se administrează o doză terapeutică de două ori pe zi/ preferabil dimineaţa şi seara/ după mese; la nevoie/ doza se poate creşte.
Hexetidina aderă de mucoase/ ceea ce duce la un efect pe termen lung. De aceea/ se recomandă administrarea după mese.
Aerosolul se pulverizează la nivelul oro-faringelui. Se vor respecta următoarele instrucţiuni:
Sistemul de pulverizare se fixează în orificiul corespunzător din vârful flaconului/ prin exercitarea unei presiuni uşoare. Vârful sistemului de pulverizare se ţine la distanţă de corp.
Vârful sistemului de pulverizare se introduce în cavitatea bucală şi se orientează spre zona afectată/ conform figurilor din prospectul pentru pacient. Întotdeauna/ în timpul pulverizării/ flaconul se menţine în poziţie verticală.
Se pulverizează cantitatea necesară de Hexoral®/ ţinând apăsat capul flaconului timp de 1-2 secunde. În timpul acestei manevre nu se respiră.
Pentru detalii privind administrarea/ a se vedea şi figurile de la sfârşitul prospectului.
Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 10 zile consecutive.
Copii între 3 şi 6 ani
La această categorie de vârstă se recomandă doze mai mici decât la adulţi; tratamentul se va face sub supraveghere medicală.
Copii sub 3 ani
Tratamentul cu Hexoral® nu este indicat.
Vârstnici
Se recomandă aceleaşi doze ca la adulţi.
Afecţiuni hepatice sau renale
Nu este necesară ajustarea dozelor la aceste categorii de pacienţi.

 

FARA DCI


Comentarii