021 242 26 08 /
vanzari@farmaciamamei.ro
KARL Prospan 20mg ml pic.orale-sol 20ml

26,00 Lei

* Prețul include TVA
Modalitati de plata RAMBURS Modalitati de transport
CURIER RAPID:
17.98 lei Daca se depaseste aria curierului, fiecare km se factureaza in plus.
KARL Prospan 20mg ml pic.orale-sol 20ml
opiniile clientilor
Karl  Engelhard

Producător:


Karl Engelhard


KARL Prospan 20mg ml pic.orale-sol 20ml

Indicatii : este utilizat pentru tratamentul tusei (productive) din afecţiunile inflamatorii de durata (cronice) ale bronhiilor şi pentru inflamaţii acute ale căilor respiratorii însoţite de tuse. Prospan picături orale soluţie este utilizat pentru tratarea tusei la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste un an.
Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Compozitie : Substanţa activă este extractul uscat din frunze de iederă (Hederae folium) 100 ml soluţie conţin 2 g extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium )  . 1 ml soluţie este echivalentul a 29 de picături.

Contraindicatii : alergie (hipersensibilitate) la substanţa activă (extractul uscat din frunze de iederă (Hederae folium)) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament , strict interzisă administrarea chiar şi a unor cantităţi minime de alcool (alcool etilic / etanol) (de exemplu după un tratament de dezintoxicare) , copii cu vârsta sub 1 an , la copii cu vârsta sub 3 ani nu se administrează Prospan picături orale soluţie sub formă de
aerosoli.

Atentionari : Prospan picături orale soluţie conţine alcool etilic (etanol) 47% vol. Nu utilizaţi Prospan picături orale soluţie dacă vă este strict interzisă administrarea chiar şi a unor cantităţi minime de alcool (alcool etilic/etanol) (de exemplu după un tratament de dezintoxicare) . Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Prospan picături orale soluţie nu este recomandat în timpul sarcinii şi alăptării, deoarece nu sunt disponibile informaţii suficiente despre siguranţa administrării la gravide şi femei care alăptează. Acest medicament nu are nici un efect asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Prospan picături orale soluţie conţine alcool etilic (etanol), 47% vol., adică până la 336 mg/doză de adult, echivalent cu10 ml bere, 3 ml vin/doză de adult. Poate fi dăunător persoanelor cu alcoolism (etilism). Acest lucru trebuie avut în vedere la femeile gravide sau care alăptează, copii şi grupuri cu risc crescut cum sunt pacienţii cu boli hepatice sau epilepsie.

Doza si mod de administrare : Utilizaţi întotdeauna Prospan picături orale soluţie exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul sau asistenta medicală. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Administrare orală - Doza recomandată este :
Adulţi şi copii peste 10 ani    - 24 picături de 3 ori pe zi
Copii între 4 şi 10 ani           - 16 picături de 3 ori pe zi
Copii între 1 şi 4 ani             - 12 picături de 3 ori pe zi
Picăturile se administrează înainte de mese, dimineaţa, la prânz şi seara. La copii se recomandă administrarea picăturilor cu sucuri de fructe.
Tratament inhalator
Un efect terapeutic benefic poate fi obţinut prin inhalarea picăturilor sub formă de aerosoli, utilizându-se orice aparat nebulizator (pentru aerosoli). Pentru a evita eventualele iritaţii datorită conţinutului de alcool (alcool etilic/etanol), soluţia poate fi diluată cu apă în proporţie de 1:2 ( o parte Prospan picături orale soluţie la 2 părti de apă) când se foloseşte sub formă inhalatorie. Dacă nu există alte recomandări, doza recomandată este de 20 – 25 picături de câteva ori pe zi. Durata tratamentului este funcţie de felul şi gravitatea bolii; tratamentul trebuie efectuat cel puţin o săptămână, chiar şi în cazul inflamaţiilor uşoare ale tractului respirator. Este recomandat să continuaţi tratamentul 2-3 zile după dispariţia simptomelor.
Datorită prezenţei uleiului volatil de mentă ca şi componentă a Prospan picături orale soluţie , tratamentul sub formă de aerosoli nu este indicat la copiii sub 3 ani sau la copii care au avut convulsii (febrile sau nonfebrile) în trecut .

Pastrare : A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C , in ambalajul original. Nu utilizati produsul dupa data de expirare înscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului

DCI: PLANTE


Comentarii