021 242 26 08 /
vanzari@farmaciamamei.ro
KARL Prospan sirop 7mg ml 100ml

30,00 Lei

* Prețul include TVA
Modalitati de plata RAMBURS Modalitati de transport
CURIER RAPID:
17.98 lei Daca se depaseste aria curierului, fiecare km se factureaza in plus.
KARL Prospan sirop 7mg ml 100ml
opiniile clientilor
Karl  Engelhard

Producător:


Karl Engelhard


KARL Prospan sirop 7mg ml 100ml

Indicatii : Prospan sirop este utilizat pentru tratamentul tusei (productive) din afecţiunile inflamatorii de durată (cronice) ale bronhiilor şi pentru inflamaţii acute ale căilor respiratorii însoţite de tuse. Prospan sirop este utilizat pentru tratarea tusei la adulţi, adolescenţi şi copii. Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Compozitie : Substanţa activă este extractul uscat din frunze de iederă (Hederae folium)  100 ml sirop conţin 0,7 g extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium)  . Agent de extracţie: alcool etilic (etanol) 30% (m/m)

2,5 ml de sirop conţin 0,963 g substituent de zahăr (sorbitol) = 0,08 unităţi de pâine

Contraindicatii : alergie (hipersensibilitate) la substanţa activă (extractul uscat din frunze de iederă (Hederae folium)) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament , intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Prospan sirop conţine sorbitol ( E420). Dacă este administrat conform instrucţiunilor de dozaj, aportul de sorbitol poate ajunge la 2,9 g pentru fiecare administrare.

Atentionari : Înainte să utilizaţi Prospan sirop pentru copii cu vârsta sub 1 an, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Spre deosebire de copiii mai mari, această grupă de vârstă trebuie monitorizată cu atenție atunci când se administrează Prospan sirop, pot să apară diaree si stări de vomă. În acest caz trebuie să vă adresați de urgență medicului.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Prospan sirop nu este recomandat în timpul sarcinii şi alăptării, deoarece nu sunt disponibile informaţii suficiente despre siguranţa administrării la gravide şi femei care alăptează. Acest medicament nu are nici un efect asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doza si mod de administrare : Utilizaţi întotdeauna Prospan sirop exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul sau asistenta medicală. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Administrare orală - Doza recomandată este :
Copii sub 1 an                     -  2,5 ml  de 2 ori pe zi 
Copii între 1 şi 5 ani             -  2,5 ml  de 3 ori pe zi
Copii între 6 și 9 ani             -  5 ml  de 3 ori pe zi
Adulți și copii peste 10 ani    - 5  - 7,5 ml de 3 ori pe zi
Pentru administrare orală - Prospan sirop se administrează dimineaţa, la prânz şi seara. Siropul se administrează cu măsura dozatoare ataşată flaconului. Se recomandă a se agita energic flaconul înainte de utilizare.
Durata tratamentului este funcţie de felul şi gravitatea bolii; tratamentul trebuie efectuat cel puţin o săptămână, chiar şi în cazul inflamaţiilor uşoare ale tractului respirator. Este recomandat să continuaţi tratamentul 2-3 zile după dispariţia simptomelor. Prospan sirop trebuie utilizat în decurs de 3 luni după prima deschidere a flaconului

Pastrare : A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C , in ambalajul original. Nu utilizati produsul dupa data de expirare înscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

DCI: PLANTE
 


Comentarii