021 242 26 08 /
vanzari@farmaciamamei.ro
Zentiva Ibalgin Forte 400mg 12 comprimate

15,00 Lei

* Prețul include TVA
Modalitati de plata RAMBURS Modalitati de transport
CURIER RAPID:
17.98 lei Daca se depaseste aria curierului, fiecare km se factureaza in plus.
Zentiva Ibalgin Forte 400mg 12 comprimate
opiniile clientilor
Zentiva

Producător:


Zentiva


Zentiva Ibalgin Forte 400mg 12 comprimate

Prospect Ibalgin Forte

Ibalgin Forte este un medicament care face parte din clasa antiinflamatoarelor si antireumaticelor nesteroidiene/ derivati de acid propionic.
Ibalgin Forte este indicat pentru:
- tratamentul afectiunilor reumatismale acute sau cronice: reumatism articular inflamator sau degenerativ/ reumatism extraarticular;
- tratamentul simptomatic al afectiunilor dureroase: cefalee/ migrena (tratament si profilaxie)/ dureri dentare/ dismenoree/ dureri osteo-articulare si musculare (inclusiv tendinite/ bursite/ luxatii/ entorse);
- tratamentul simptomatic al febrei.

Ingrediente Ibalgin Forte : Ibalgin Forte are ca substanta activa ibuprofenul 400 mg.
Celelalte componente sunt: pentru nucleu: amidon de porumb/ amidon pregelatinizat/ amidon glicolat de sodiu (tip C)/ acid stearic/ talc/ dioxid de siliciu coloidal anhidru; pentru film: hipromeloza/ macrogol 6000/ talc/ dioxid de titan (E171)/ eritrozina (E127)/ simeticona emulsie SE 4.

Dozaj Ibalgin Forte : Adulti si copii peste 12 ani: se administreaza initial 200 - 400 mg ibuprofen/ apoi/ daca este necesar/ doza se poate repeta la intervale de 4 – 6 ore/ fara a depasi doza maxima de 1200 mg ibuprofen. Comprimatele filmate se înghit întregi/ cu putina apa/ preferabil în timpul meselor.
Se recomanda ca durata tratamentului sa nu depaseasca 7 zile.
La copii sub 12 ani se recomanda utilizarea formelor farmaceutice adecvate vârstei.
Daca ati luat mai multe doze Ibalgin decât trebuie/ contactati imediat medicul dumneavoastra sau adresati-va celui mai apropiat spital.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Precautii Ibalgin Forte : Deoarece la unii pacienti care au utilizat ibuprofen au fost raportate hemoragii gastro-intestinale ocazional severe/ ulceratii peptice si deci medicamentul trebuie administrat sub stricta supraveghere medicala la pacientii care prezinta boli active ale tractului gastro-intestinal sau au prezentat în antecedente astfel de afectiuni;
La pacientii cu istoric de bronhospasm (cu precadere daca acesta a fost urmarea administrarii de medicamente);
La pacientii cu afectarea functiilor renale si/sau hepatice sau cardiace. La acesti pacienti medicul va monitoriza periodic parametrii clinici si de laborator/ mai ales daca este necesar tratament de lunga durata;
La pacientii cu istoric de insuficienta cardiaca sau de hipertensiune arteriala;
La pacientii cu deficite de coagulare si la pacientii aflati sub terapie cu anticoagulante.
Pacientii care prezinta tulburari de vedere la administrarea de Ibalgin trebuie sa întrerupa tratamentul si sa efectueze un examen oftalmologic.

Sarcina si alaptarea ;
În primele 5 luni de sarcina utilizarea Ibalgin se va face numai daca este absolut necesar si numai la indicatia clara a medicului si sub stricta lui supraveghere.
În ultimul trimestru de sarcina/ administrarea ibuprofenului este contraindicata.
Deoarece ibuprofenul si metabolitii sai se excreta în laptele matern/ ca masura de precautie se recomanda evitarea administrarii Ibalgin în timpul alaptarii.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice medicament.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:
Prin reactiile adverse pe care le poate determina - somnolenta/ ameteli sau depresie - Ibalgin influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Contraindicatii Ibalgin Forte : Nu luati Ibalgin daca:
- aveti sau ati avut alergie la ibuprofen/ acid acetilsalicilic/ alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre excipientii medicamentului;
- ati avut bronhospasm/ rinita/ urticarie asociate administrarii acidului acetilsalicilic sau altor antiinflamatoare nesteroidiene;
- aveti sau ati avut ulcer gastro–duodenal/ hemoragii gastro-intestinale/ colita ulceroasa;
- aveti insuficienta renala severa sau insuficienta hepatica severa;
- aveti insuficienta cardiaca severa;
- aveti lupus eritematos sistemic sau alte colagenoze;
- sunteti în ultimele 3 luni de sarcina;
- doriti sa-l administrati unui copil cu vârsta sub 12 ani deoarece la aceasta vârsta sunt necesare alte forme farmaceutice adecvate.

Forma de ambalare Ibalgin Forte : Cutie cu 1 blister a cate 12 comprimate filmate.

DCI:

IBUPROFENUM

 


Comentarii