021 242 26 08 /
vanzari@farmaciamamei.ro
Zentiva Modafen 24 comprimate

26,00 Lei

* Prețul include TVA
Modalitati de plata RAMBURS Modalitati de transport
CURIER RAPID:
17.98 lei Daca se depaseste aria curierului, fiecare km se factureaza in plus.
Zentiva Modafen 24 comprimate
opiniile clientilor
Zentiva

Producător:


Zentiva


Zentiva Modafen 24 comprimate

Modafen face parte din grupa medicamentelor decongestionante nazale de uz sistemic/ simpatomimetice/ combinatii/ utilizat în ameliorarea simptomelor neplacute ale gripei si racelii/ cum sunt congestia nazala si sinuzala/ durerea de cap/ febra/ dureri musculare si articulare.
Contine ibuprofen/ care este eficace pentru ameliorarea durerii (medicament analgezic)/ inflamatiei (medicament antiinflamator) si scaderea temperaturii în caz de febra (medicament antipiretic). Cealalta substanta activa/ clorhidratul de pseudoefedrina/ scade edemul de la nivelul mucoaselor tractului respirator superior (medicament decongestionant).

2. ÎNAINTE SÄ‚ UTILIZAÅ¢I MODAFEN
Nu utilizati Modafen
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la ibuprofen/ acid acetilsalicilic/ alte antiinflamatoare nesteroidiene/ clorhidrat de pseudoefedrina sau la oricare dintre celelalte componente ale Modafen/
- daca ati avut crize de bronhospasm (senzatie de constrictie toracica/ respiratie suieratoare si scurtata)/ rinita sau urticarie la acid acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene/
- daca aveti sau ati avut ulcer gastric si duodenal/ hemoragii gastro-intestinale/ colita ulceroasa (doua sau mai multe episoade distincte de ulceratie sau sângerare)/
- daca aveti sau ati avut accident vascular cerebral/
- daca aveti insuficienta cardiaca severa (capacitate de pompare scazuta)/
- daca aveti tensiune arteriala crescuta sau necontrolata terapeutic/
- daca aveti angina pectorala (durere toracica)/
- daca aveti o crestere a activitatii glandei tiroide/
- daca aveti diabet zaharat/
- daca aveti feocromocitom/
- daca aveti epilepsie/
- daca aveti o forma de glaucom cu unghi închis/
- daca aveti hiperplazie de prostata/
- daca aveti insuficienta renala severa/
- daca aveti insuficienta hepatica severa/
- daca aveti lupus eritematos diseminat/
- daca luati unele antidepresive (denumite antidepresive triciclice si inhibitori de monooaminoxidaza)/
- daca aveti vârsta sub 12 ani/
- daca sunteti gravida sau alaptati.

Aveti grija deosebita când utilizati Modafen
Medicamente precum Modafen se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si în cazul tratamentului de lunga durata. Nu depasiti doza si durata recomandate pentru tratament.
Daca aveti probleme cardiace/ accident vascular cerebral în antecedente sau considerati ca ati putea fi în situatie de risc din cauza acestor afectiuni (de exemplu daca aveti hipertensiune arteriala/ diabet zaharat/ valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumator) trebuie sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Spuneti medicului dumneavoastra daca ati avut ulcer gastric sau duodenal sau alte boli digestive (hernie hiatala/ hemoragii digestive etc.)/ insuficienta cardiaca/ renala sau hepatica moderata/ astm bronsic/ boli alergice sau daca în timp ce utilizati Modafen apar tulburari vizuale/ vedere încetosata/ tulburari ale vederii colorate.
În timpul tratamentului cu ibuprofen pot sa apara ulcere sau hemoragii digestive. Riscul este mai mare la pacientii vârstnici/ debilitati/ cu greutate corporala mica/ care consuma bauturi alcoolice sau la pacientii aflati sub tratament cu anticoagulante orale sau antiagregante plachetare precum si sub tratament cu alte AINS sau corticosteroizi. În cazul aparitiei ulcerului sau a hemoragiilor digestive se recomanda întreruperea tratamentului.

Ce trebuie sa evitati când luati acest medicament?
Unele medicamente care sunt anticoagulante (actioneaza împotriva coagularii sângelui) (de exemplu acid acetilsalicilic/aspirina/ warfarina/ ticloplidina)/ unele medicamente care actioneaza împotriva tensiunii arteriale crescute (inhibitori de enzima de conversie a angiotensinei de exemplu captopril/ medicamentele blocante ale beta receptorilor/ antagonistii de angiotensina II)/ .. si chiar alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare cereti sfatul medicului înainte de a utiliza ibuprofen împreuna cu alte medicamente.

Utilizarea altor medicamente
Daca utilizati Modafenul împreuna cu alte medicamente/ efectele lor se pot influenta reciproc.

Ibuprofenul (similar altor AINS) nu trebuie administrat concomitent cu urmatoarele medicamente:
- acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) - creste riscul de reactii adverse gastro-intestinale;
- litiu (medicament utilizat în tratamentul depresiei) si metotrexat (medicament utilizat în tratamentul cancerului sau poliartritei reumatoide) - exista date clinice care arata ca AINS pot creste concentratiile plasmatice ale acestor doua medicamente;
- zidovudina (medicament utilizat la pacientii cu HIV)- exista date clinice care arata ca administrarea concomitenta de ibuprofen si zidovudina prelungeste timpul de sângerare.
- glucocorticoizi: risc crescut de hemoragie sau perforatie gastro-intestinala
- anticoagulante (medicamente care reduc formarea cheagurilor de sânge): AINS pot creste efectele anticoagulantelor ca warfarina.
- medicamente care favorizeaza eliminarea apei din organism (diuretice de ansa si tiazide)/ ciclosporina (medicament utilizat pentru supresia sistemului imunitar)/ trimetoprim (medicament utilizat în tratarea infectiilor)/ blocantii ai receptorilor beta-adrenergici si antihipertensive/ cum sunt inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei si beta-blocante - pot inhiba activitatea acestor medicamente.

Pseudoefedrina poate creste efectele simpatomimeticelor/ de exemplu decongestionante sau medicamente care scad apetitul alimentar.
Pseudoefedrina este contraindicata/ în timpul sau în urmatoarele doua saptamâni dupa întreruperea terapiei cu inhibitori de MAO/ datorita aparitiei hipertensiunii arteriale paroxistice/ uneori letala.
Guanetidina/ rezerpina si metildopa (medicamente utilizate pentru a reduce tensiunea arteriala) pot scadea efectele pseudoefedrinei.
Antidepresivele triciclice pot potenta sau antagoniza efectele pseudoefedrinei.
Pseudoefedrina poate scadea efectele guanetidinei si creste riscul de aparitie a aritmiilor la pacientii care primesc glicozide digitalice/ chinidina sau antidepresive triciclice.
Antiagregantele plachetare si inhibitorii selectivi de recaptare a serotoninei (ISRS): risc crescut de hemoragie gastro-intestinala.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati mai luat recent orice alte medicamente/ inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea Modafen cu alimente si bauturi
Trebuie evitat consumul de bauturi alcoolice pe durata tratamentului cu Modafen.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice medicament în timpul sarcinii.
Nu luati Modafen daca sunteti gravida sau alaptati.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Datorita reactiilor adverse pe care le poate determina (de exemplu: tulburari de vedere/ ameteli)/ medicamentul poate influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Modafen
Modafen contine lactoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide/ va rugam sa-l întrebati înainte de a lua acest medicament.

3. CUM SÄ‚ UTILIZAÅ¢I MODAFEN
Adulti si adolescenti: doza initiala este de 2 comprimate filmate; ulterior/ daca este cazul/ 1-2 comprimate filmate la fiecare 4-6 ore pe durata simptomatologiei-de obicei/ 3-5 zile. Nu trebuie depasita o doza zilnica de 6 comprimate filmate.
Se recomanda administrarea comprimatelor filmate cu o cantitate mica de alimente sau cu lapte; comprimatele se înghit întregi/ nemestecate.
La vârstnici nu este necesara o reducere specifica a dozei/ cu exceptia cazurilor în care functia renala sau hepatica sunt afectate. În cazul unor tulburari hepatice sau renale doza trebuie adaptata în mod individual.
Daca simptomele se agraveaza sau persista mai mult de 3 zile este necesara reevaluarea diagnosticului si tratamentului.

Daca utilizati mai mult decât trebuie din Modafen
Daca dumneavoastra (sau altcineva) ati luat accidental prea multe comprimate filmate de Modafen/ adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital. Luati acest prospect cu dumneavoastra si cutia pentru ca medicul sa stie ce medicament si câte comprimate filmate ati luat.

Daca uitati sa utilizati Modafen
Luati urmatoarea doza când va amintiti; nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest produs/ adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACÅ¢II ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele/ Modafen poate provoca reactii adverse/ cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Medicamente precum Modafen se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral.

Urmatoarele reactii adverse au fost observate în timpul administrarii de ibuprofen:
Tulburari gastro-intestinale: dureri abdominale/ greata/ varsaturi/ tulburari de tranzit intestinal si dispepsie (digestie dificila). Foarte rar/ pot sa apara ulcer activ si hemoragii gastro-intestinale.
Tulburari ale sistemului imunitar
S-au raportat urmatoarele reactii de hipersensibilitate cum sunt:
- reactii alergice nespecifice si anafilactice;
- reactii la nivelul aparatului respirator cum sunt astm bronsic/ astm bronsic agravat/ bronhospasm (senzatie de constrictie toracica/ respiratie suieratoare si scurtata) sau dispnee (dificultate în respiratie);
- diferite tulburari la nivelul pielii/ inclusiv eruptii pe piele de diferite tipuri/ mâncarime/ urticarie/ purpura (hemoragie spontana la nivelul pielii)/ edem angioneurotic (inflamarea pielii si ulceratii ale pielii/ umflarea fetei/ laringelui/ mâinilor/ picioarelor si probleme de respiratie) si mai putin frecvente dermatoze buloase (inclusiv necroliza epidermica toxica si eritem polimorf care sunt eruptii pe piele sau descuamarea pielii care frecvent debuteaza cu pete rosii/ pruriginoase la nivelul fetei/ bratelor si picioarelor asociate cu febra crescuta si dureri articulare).
Tulburari hematologice si limfatice: trombocitopenie (scaderea numarului de plachete din sânge)/ agranulocitoza (scaderea severa a celulelor albe din sânge)/ anemie hemolitica (determinata de distrugerea globulelor rosii).
Tulburari renale si ale cailor urinare: oligurie (diminuarea cantitatii de urina)/ necroza papilara/ care poate duce la insuficienta renala.
Tulburari hepatobiliare: rar disfunctii hepatice cu cresterea valorilor concentratiilor serice ale transaminazelor hepatice.
Infectii si infestari: meningita aseptica/ în special la pacientii cu lupus eritematos diseminat.
Tulburari oculare: perturbari vizuale (vedere anormala sau modificari ale vederii).
Tulburari acustice si vestibulare: tulburari de auz si vertij (senzatia ca se învârtesc lucrurile cu tine).
Tulburari ale sistemului nervos: dureri de cap.
Tulburari cardiace: insuficienta cardiaca (capacitate de pompare scazuta).
Tulburari vasculare: tensiune arteriala mare.
Tulburari generale si la nivelul locului de administrare: edeme (umflarea picioarelor sau gleznelor).

Reactiile adverse ale pseudoefedrinei includ: dispepsie (digestie dificila)/ tulburari gastro-intestinale/ hemoragii/ greata/ varsaturi/ diaree/ polidipsie (sete excesiva)/ reactii alergice/ hipersudoratie/ dureri de cap/ ameteli/ palpitatii/ tahicardie (batai cardiace anormal de rapide)/ aritmii (ritm cardiac anormal)/ crize hipertensive/ crize de glaucom cu unghi închis/ stari de neliniste/ insomnie/ probleme urinare (urinare dureroasa si dificila pâna la imposibilitatea de a urina) în special în caz de afectiuni uretro-prostatice preexistente.
Rar/ pot aparea slabiciune musculara/ tremor/ anxietate (sentiment de pericol iminent si nedeterminat/ însotit de o stare de rau si de agitatie)/ halucinatii (vederea/ simtirea sau auzirea unor lucruri care nu exista de fapt)/ trombocitopenie (scaderea numarului de plachete din sânge).

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata în acest prospect/ va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

6. INFORMAÅ¢II SUPLIMENTARE
Ce contine Modafen
- Substantele active sunt ibuprofen 200 mg si clorhidrat de pseudoefedrina 30 mg.
- Celelalte componente sunt
Nucleu: lactoza monohidrat/ amidon de porumb/ celuloza microcristalina/ amidon de porumb pregelatinizat/ amidonglicolat de sodiu (tip C)/ laurilsulfat de sodiu/ povidona K25/ acid stearic/ dioxid de siliciu coloidal anhidru.
Film: hipromeloza 2910/3/ talc/ dioxid de titan (E 171)/ macrogol 6000/ simeticona emulsie SE4.

Prezentare: 24 comprimate

 

DCI:

COMBINATII (IBUPROFENUM+PSEUDOEFEDRINUM)

 


Comentarii